2008. november 5., szerda

Sportturisztikai hét - Hévíz

Ismét lesz egy sporttábor. Hévízen. A Hotel Panorámában. Azért, hogy mindenki egyből értse, miről is van itt szó , leszögezem már az elején : NEM VERSENYSPORTOLÓKNAK. Ezt a hetet olyan, alsóvégtag sérült embereknek szervezzük, akik szívesen eltöltenének néhány napot aktívan kikapcsolódva. Ebből a gondolatból pedig a legfontosabb az AKTÍVAN. Aki nem szeret kicsit is mozogni, az itt rögtön abba is hagyhatja az olvasást, és gyorsan menjen át vmilyen más szórakoztóbb blogra, honlapra, pl. ahol megírják ki, mikor, kivel feküdt össze, szükség van-e Zalatnay Cininek új műmellre, megvolt-e a Fridinek a Csonka Pici, vagy olvasson arról, miért Orbán okozta a világgazdasági válságot.
Szóval, aktív kikapcsolódás, azaz minden nap lesz szervezett mozgás: handbike, lovaglás, kosárlabda, tenisz, asztalitenisz, fürdés-úszás ( mivel már késő ősz van, a kajakozás és vitorlázás elmarad.)
Minden eszközt biztosítunk: handbike-t, paripát, nyerget, termet, labdát, ütőt.
Handbike- ez egyfajta kerékpár alsóvégtag sérülteknek;













Kosárlabda- teremben, rendes kosárpályán
két csapatra oszolva űzzük- nagyszerű játék.






Tenisz- erről csak azért írok- bár remélem, hogy magyarázni ezt sem kellene- mivel ez bénulásom előtt nagyon közel állt szívemhez.
Kerekesszékben űzhető sport, normál teniszpályán, normál ütőkkel. A szabályok azonosak az épek teniszével, a fő különbség, hogy a labda kettő pattanás ( abból az egyik akár a pályán kívül is) után is megjátszható.


Lovaglás- speciálisan, külön alsóvégtag sérülteknek varattott nyeregben, futószáron lovaglás.Szabadtéren lovaglunk, ha esik az eső, akkor az un. fedeles-ben ( minden oldalról nyitott, de felülről befedett tér lovaglás céljára);



Asztalitenisz- erről nem írok külön, aki nem ismeri, az már úgyis korábban abbahagyta az olvasást. A képen a pingpong fizikailag legnehezebb részét láthatjuk, mikoris a játékosok együttes erővel felállítják az asztalt...





Fürdés és úszás: a tóban és kehidakustányi fürdőben.

Mi az ami nem lesz , pl. összehasonlítva a zánkai sporttáborral?
Nincs torna, sem reggeli-, sem csoportos, sem egyéni.
Nincs rehabilitációs gyakorlat, azaz nincs kerekeszék használatának az oktatása.
Nincs kötelező program.

Mi várható még?
Jókedv.
Egyéb program?
Igen lesz, pl. bowling és hozzá egy kevés (?) ital.






További program?
Ha a Baba-bár-ra gondolsz, akkor azt már mindenki maga rendezi.
Ja, az egy heti program NEM INGYENES.
Kemény pénzt kell fizetni az egy hét szállás, ellátás, eszközhasználat, terembérlet, belépők:
30.000,-. azaz harmincezer forint. A többit támogatjuk- megköszönve a FONESZ-nak.


Nincsenek megjegyzések: