2008. június 30., hétfő

Sportturisztikai siker

Az EMESE- egyesület égisze alatt június 23-30 között megtartottuk az első sportturisztikai tábort Balatonfüreden június 23-30 között.
A létszám változó volt, a kerekesszékes résztvevők száma 8-10 fő között mozgott. Mivel ez az első ilyen jellegű táborunk volt, kizárólag meghívott résztvevőink voltak. Persze a Humanitás-ban hirdettük, de nulla jelentkező volt rá- így maradtak aztán csak azok, akiket felkértünk.
A program röviden : handbike , kajakozás, lovaglás, úszás volt, valamint esti programként a füredi Hal- és Borünnep meglátogatása volt.Terveztük a vitorlázást is, ezt azonban a viharelőrejezés miatt többször is el kellett halasztani - végül teljesen elmaradt- majd legközelebb.
A szállásunk az akadálymentesített füredi Hotel Lidó-ban volt, félpanziós ellátással- korrekt hely, korrekt ellátás.
A tábor 2. napján sajtótájékoztató is volt, megjelent a média- Sanyi ügyesen szerepelt, van már benne gyakorlata.Lejöttek a minisztériumi emberek is kicsit ünnepelni magukat- köszönjük a támogatást az eszközvásárláshoz, ez valóban komoly dolog volt különös figyelemmel arra, hogy eszközre csak kivételesen lehet támogatást szerezni!
Bár azt , hogy 3 minisztériumnak sikerült összekaparnia a szükséges anyagi fedezetet 12 eszköz (5 handbike, 4 átalakított kajak, 3 db nyereg, a teljes összeg alatta maradt a 10M Ft-nak) vásárásához inkább szánalmasnak tartom, mint ünnepelni valónak . Ausztriában a handbike-kokat a rokkantnyugdíjasok gond nélkül megvásárolják jórészt saját pénzből, kisebb részben egyéb támogatásból...Nekünk meg a teljes magyar mozgássérült társadalomnak sikerült nagy hallelujázással 5 db-t vásárolni.Hm. Tekintsük ezt tehát első lépésnek annak 10.000 km-es útnak ami a mozgássérültek egyenlő életesélyeihez vezet.
Médiabeszámoló M1 Balatoni nyár
helyi média Füred TV
Duna TV ( 06.24-i hiradó végén, a sportösszefoglalóban találod)

Nincsenek megjegyzések: