2009. március 7., szombat

Mozgássérültek Alpesi Sí Magyar Bajnoksága

Gyorsbeszámoló a bajnokságról (N.J.-től) :

Esőáztatta bajnokság
Az idei országos mozgássérült alpesi sí bajnokságot a korábbi évekhez hasonlóan március elején, 2009.03.04.-05. között rendezték a stájerországi St.Lambrecht Grebenzen- hegyén a nem mozgássérült országos gyermek - és serdülő bajnoksággal együtt.
Az ülő férfi kategória mezőnye sajnos erősen foghíjas maradt, sem a tavalyi összetett bajnok Szigedi László, sem a sportág hazai királya Navratyil Sándor nem tudott részt venni, a hölgyeknél pedig a sokszoros bajnok Vass Ágnesnek kellett sérülése miatt otthon maradnia.
Ugyanakkor az idei bajnokságon új résztvevőket és új bajnokokat köszönthettünk: a hölgyeknél bátor és fegyelmezett versenyzésének köszönhetően az óriás műlesiklásban új bajnok lett Dani Gyöngyi , a férfiaknál pedig Szandtner Balázs.
Az esőáztatta mély, nehéz hó különösen próbára tette a versenyzőket, a verseny második napján rendezett műlesiklásban a mozgáskorlátozottak 2. futamát a versenybíróság a versenyzők testi épségének megóvása érdekében lemondta, itt egy futam után hirdettek bajnokot: Lőrincz Krisztina és Szandtner Balázs.
Az álló kategóriában mindkét számban Koleszár Balázs lett a bajnok.

Említést érdemel Kurcsics Károly teljesítménye, aki megbízható, jó versenyzéssel mindkét kategóriában ezüstérmet nyerve legyőzte a csalódást keltő , műlesiklásban egyébként bajnoki címvédő dr.Lelik Ferencet.

Ülő kategória eredmények, óriás műlesiklás:
Nők:
1.Dani Gyöngyi
2. Lőrincz Krisztina
Férfiak:
1. Szandtner Balázs
2. Kurcsics Károly
3. dr.Lelik Ferenc

műlesiklás:
nők:
1. Lőrincz Krisztina
Férfiak:
1. Szandtner Balázs
2. Kurcsics Károly
3. dr.Lelik Ferenc

Álló kategória eredmények, óriás műlesiklás :
1. Koleszár Balázs
2. Katona Ottó
műlesiklás:
1. Koleszár Balázs
2. Katona Ottó

Nincsenek megjegyzések: