2008. október 27., hétfő

Vélemény érkezett

Megérkezett az első hosszabb vélemény e-mail-ben. Szerzője egy hölgy, nem járult hozzá a neve közzétételéhez, ezért név nélkül közlök belőle részleteket:
" szerintem ez a ti táboros dolgotok egy elitképző. Ti - már bocsánat a kifejezésért- le se sz@rjátok a régi bénákat, és nem is azzal foglalkoztok, amivel kéne. Pl. milyen siralmas a helyzete a bénáknak anyagilag. Nem is tudják megfizetni az aktív kocsikat- akkor meg minek az egész hűhó. Amit kapunk abban kell élni, sokan nem tudjuk megfizetni az 500-600000 forintos kocsikat. Mi leéltük a fél életünket ilyen kocsikban, és mégsem haltunk bele. Persze nem lehet luxus dolgokat csinálni benne, de elvagyunk."
" ... minek gúnyolódni a Tv nézésen. Sokunknak nincs nagyon más, egyébként sokan szeretik a valóságshow-t, csak mindenki letagadja.( ti nem?) A kirándulásokra meg aztán hogy menjek el? Vidéken élek, busszal nem tudok menni, kocsim nincs. A szomszéd szokott elvinni, ha elmegyek orvoshoz, mondjuk."

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ugyan (félig) kívülről szemlélem a dolgokat, de nagyon örülök, hogy van néhány Érintett, aki tanítani akarja a többieket, áldoz rá időt és energiát,egy kicsit megpróbálja Őket felrázni. Persze a lesajnáló vélemény is vélemény: jelzi, hogy megérintettünk valakit és azt is, hogyan áll hozzá.
Nem tisztem itt arról vitázni, ki hogyan áll anyagilag és mit engedhet meg magának, ez egyéni. Azt azonban elmondom, hogy az aktív kerekesszék támogatásának témája azért áll most is úgy, ahogy (ÁLL!), mert akiknek szüksége lenne rá, azok sem emelik fel a szavukat (elég sokszor, elég hangosan, elég szervezetten és ott ahol kell) érte. Idén nem lett TB támogatásba befogadva, nem költött a kassza rá, a jövő évi büdzséből ki is vették az összeget :-(.
Az igaz, a "gaz" cégek sem keres(het)nek rajta, de azoknak sem jut, akinek tényleg kellene!
Tényleg jó dolog az, ha "megdöglik a szomszéd tehene" is?