2008. november 10., hétfő

Parkolj, ha tudsz! Te nyomorult nyomorék.

Fenesi Balázs küldte be történetét- tanulságos. A kommentjeimet dőlt betűvel jelöltem.
" Történt az Úr 2007. esztendejének október havának első napján, hogy felelőtlen módon Miskolc városában parkolásra adtam a fejem. Mozgássérültként mozgássérült parkolóban annak rendje és módja szerint gondoltam én. De nem jól gondoltam. Parkolj, ha tudsz te nyomorult nyomorék. ( Bp.-en már régen nem parkolok a mozgássérült helyen, mivel az szinte mindig foglalt. Gondoltam, KRESZ módosítási javaslatot is terjesztek az illetékes Minisztérium elé, hogy mozgássérült parkolóban engedélyezzék a következő típusú szgk-ok várakozását : bálnamerdzsó, bömbi, vmilyen japcsi terepjáró.-LF megj. ) Visszatérve a személygépkocsimhoz meglepve tapasztaltam, hogy a parkoló éber őrei egy fizetési felszólítást helyeztek az ablaktörlő lapát alá. Tanácstalanul álltam, azaz ültem a kerekesszékemben, és ekkor megpillantottam két szimpatikus urat akik szintén a parkolási társaság alkalmazottai. Gyorsan odakerekezek és ecsetelem nekik a problémámat. Mondják, hogy nem ők bírságoltak, de menjek sebesen a Régió Park Miskolc Kft. ügyfélszolgálati irodájába, és ott tegyem meg észrevételemet. Nem voltam rest felkeresni ezt az irodát, ahol egy kedves hölgy elmondta nekem, hogy sajnos nem tudja mi lehetett a probléma, de fénymásolatot készít a Mozgáskorlátozott Parkolási Igazolványomról, és ha a kollégák megjönnek akkor majd kiderül mi volt a probléma, és ezt rendezik. Megnyugodva tértem haza, hiszen bénán jogosan használom a Parkolási Igazolványt, de megint tévedtem. Parkolj, ha tudsz te nyomorult nyomorék.
Pár nap elteltével felhívott egy Úr…..hmmm legyen inkább egy férfi. Azt mondja, hogy megnézték a fényképeket, és azt tapasztalták,i hogy nem látszik a kártyán az érvényesség ideje. Ezért a büntetés jogos fizessem be, a pofám pedig alapállásba. A beszélgetés után, kicsit ingerült voltam, de érlelődött bennem, hogy nem fizetek. Nem fizettem, küldték a leveleket egyre nagyobb összeget tartalmazó csekkekkel, majd fizetési meghagyást a Miskolci Városi Bíróság. Ide is leírtam, hogy nem értek egyet a bírsággal és azt nem tartom jogosnak. Erre kaptam egy idézést, hogy 2008. november hó 7. napján jelenjek meg a per első tárgyalásán. Megjelentem. Hiszen béna vagyok, kerekesszékben élek, csak így tudok mozogni és enyém az igazság. DE. Parkolj, ha tudsz te nyomorult nyomorék. Ez Magyarország kisöreg ez jogállam.
A megjelenéshez még annyit, hogy a Miskolci Városi Bíróság nincs akadálymentesítve.( ez nem meglepetés, a bíróságok többsége nem akadálymentes- pl. az sem ahol az akadálymentesítési perek folynak... A MEOSZ-t képviselem a perekben és az egyik legkeményebben ellenálló alperes a bíróságokat képviselő Országos Igazságszolgáltatási Tanács.-LF. megj. ) A biztonsági őr azt mondta, hogy egyedül van, nem hagyhatja el a helyét, oldjuk meg ahogy tudjuk. Szerencse, hogy volt ott két emberke, akik segítettek bejutni, így eleget tudtam tenni állampolgári kötelességemnek, és minden akadályt elhárítva bejutottam. ( engem a bíróságokra a személyzet szokott bevinni kerekesszékestül- Mozart óta én vagyok a legnagyobb úr Pesten, hiszen kit visznek rajtam kívül hordszékben? Hát a Balázst , igaz őt Miskolcon. LF- megj.)
A tárgyaláson szintén elmondták, hogy nem látszik az érvényesség ideje ezért fizetnem kell szerintük. Én itt is elmondtam, hogy miután láttam a bírságot rögtön elmentem az ügyfélszolgálati irodába ahol bemutattam a kártyát, ezzel bizonyítottam a jogos használatot. Ezt követően elmondta a bíróúr, hogy neki azt kell vizsgálni látszott, vagy sem a kártya érvényességi ideje. Megnézte a helyszínen készült képeket, melyeken látszott, hogy az érvényességi idő nem látszott. Az, hogy bemutattam rögtön a kártyát +még tényleg nyomorék is vagyok már kutyát, macskát, kisegeret nem érdekli. A lényeg hogy szabályosan ki legyen téve az Igazolvány. Az hogy van-e bármi bajod már senkit nem érdekel, csak a papír legyen rendben. Ez jogállam f@szikáim. Így aztán adós fizess. Én meg fizetek, mert annyi eszem van, amennyi látszik. Parkolj, ha tudsz te nyomorult nyomorék!
De itt még nincs vége.( most figyeljetek, behidaltok!)
Kilépve a bíróságról tapasztalom, hogy ismét vár a parkolási bírság az ablaktörlő mögött, pedig még érvényes parkolójegyem is volt. Megbüntettek, a Régió Park Miskolc Kft. éber emberei ismét. Mozgássérült helyen álltam igazolvány nélkül.
Az igazolvány ugyanis nálam volt, mert a tárgyaláson kellett.

Majd megírom, hogy mi lesz a második felvonás vége.( Várjuk!)
Addig is legjobbakat mind1kinek, és a papír legyen rendben, mert ebben a jogállamban csak az számít. A nyomorult nyomorék meg parkoljon ahol tud. De legjobb, ha csendben otthon megrohad a 4fal között, úgy legalább nincs vele gond. Nem kell rámpa, se nyomorék parkoló se lift se semmi. Miért nem pusztul el az ilyen csöndben, hogy ne legyen vele gond."

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

szivesen irnek ide par sor kommentart,de azt hiszem, ez egy no comment tortenet...
inkabb mast irok:
en egy masik foldresz, masik orszagaban elek, itt epp most dec 5-6- an gyujtenek orszagos szinten, a media altal is 100%-osan tamogatott "Teleton" nev alatt mozgasserult, es fogyatekos gyermekek tamogatasara igen nagy osszegeket-a tamogatok kozt meg ott van az osszes oriasceg is, aki az orszagban jelen van,telekommunikaciotol az elelmiszeripari cegekig. itt, ebben az orszagban minden varosban,faluban,szinte minden sarkon kerekesszekes feljaro van, ha pl mozgasserulteknek kijelolt parkolohelyen parkolsz (barmely markaju autoval), ha a rendor arra jar, bunti van.ha nem jar arra, majd egy jarokelo kuld el a...-ba!
ja, es a fovarosban, ami a vilag egyik legnagyobb varosa, minden metromegalloban letapogatos tajekoztato tabla van vakok szamara kirakva...ezt az orszagot 3.vilagi orszagkent tartjak nyilvan- ezek szerint en, kis hazankat kb. 5.vilaginak sorolom...