2009. december 23., szerda

Karácsony

A kisdobos története ( keresztény legenda alapján)
Áron családját rablók támadják meg,birkáikat elviszik, szüleit megölik,egyedül ő menekül meg.Áron meggyűlöli az embereket és három barátjával a báránnyal, a szamárral és a tevével vág neki a világnak. Áron a kisdobos, egy dobon játszik , ennek segítségével az állatok táncolni kezdenek. Meghallja, hogy egy új, bölcs és igazságos királyt várnak Betlehembe, ezért ő is odatart, hogy igazságot követeljen magának.Sok kalandon megy át, azonban sikerül Betlehembe érnie.
Ott azonban egy római fogat elgázolja a bárányát, Áron segítséget kérve rohan be a pásztorokhoz, hogy a bölcs király segítsen neki. A bölcsek elmagyarázzák neki, hogy a király valójában egy újszülött. Áron megzavarodva megy közelebb a bölcsőhöz, és mivel nem hozott semmi ajándékot, az egyetlen dolgot ad neki, amit tud: dobol, olyan szépen dobol a kisdobos, mint életében még soha, a kisded mosolyogva hallgatja.
A bárány csodálatosan meggyógyul, azonban a kisdobos még ennél is csodálatosabb változáson megy át, a szívében tomboló gyűlölet a Kisjézus közelében elolvad. A videó alul a történet utolsó részéről szól:


Jézus , Szeretet királya, Béke hercege- jöjj el, jöjj el , légy velünk !

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

miert ne:)