2010. május 8., szombat

Esélyegyenlőségi Nap Szombathelyen

Már harmadik alkalommal tartották meg az Aranyhíd Nevelési Oktatási Központban az Esélyegyenlőségi Napot. A szombathelyi általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói, mintegy 140 gyerek, interaktív foglalkozások, játékos feladatok keretében ismerkedhetett meg a fogyatékkal élők mindennapjaival. Így megfigyelhették a terápiás kutyák munkáját, egy sötétszobában asztalt terítenek, pénzt ismernek fel, Braille írással írnak, a hallássérültek jelnyelvét tanulmányozhatják és kipróbálhatták a kerekesszékben való közlekedést is. Az eseményt a LOGO Ifjúsági Egyesület szervezte több partner bevonásával.
Alapítványunk is visszautasíthatatlan meghívást kapott, ua. a szombathelyi gyógytornászok lányok annyit segítettek már, hogy a hívásukra természetesen mennünk kellett. A szervezők vállalták az útiköltséget és az éjszakai szállás árát is- köszönjük!
A program jól sikerült, az ötlet kiváló, a szervezés kifogástalan volt. Persze az ötleten túl, ezt meg is kell valósítani, szervezés, hely, a többi iskola, együttműködő mosolygós tanárok, gyógytornászok, gyógymasszőrök, stb.. Tapasztalatainkról részletesen is beszámolunk , mivel Pesten is nagy az érdeklődés . Nem lesz azért könnyű utánuk csinálni, mindenki lelkes volt, talán a diákok lehettek volna aktívabbak, de ezért is kell folytatni, hogy a jövőben egyre nyitottabbak legyenek.
Szép nap volt, gratulálunk mindenkinek!
Jövőre is szívesen megyünk !

Nincsenek megjegyzések: