2011. január 13., csütörtök

Dávid és Góliát

Amerikai foci bajnokság- egyszerű bunkó vagyok, de vállalom, hogy legjobban az olyan az olyan sportokat szeretem, ahol test-test elleni küzdelem van- , a továbbjutásért küzd a tavalyi bajnok New Orleans Saints és a továbbjutók közül az idei év leggyengébb csapata a Seattle Seahawks. A meccs előtt mindenki a Saints győzelmét várta, a játék minden elemében( támadás, védekezés,szerzett pontok és gólok ) a New Orleans felülmúlta ellenfelét, a Seahawks-t mind a szaksajtó , mind a szurkolók leszólták, lesajnálták, lenézték.
Aztán eljött a meccs Seattle-ben és bár a Seahawks nagy meglepetésre végig vezetett, de erősen fogyni kezdett az előny, ahogy közeledett a meccs vége, a New Orleans egyre erősebb lett.
Utolsó negyed, 3perc 40 mp van hátra, a Seattle támad a saját térfél 30 yardos vonalától.
A Seahawks még 3 ponttal vezet, de ezt a hátralévő időben a Saints simán be tudja hozni és meg is szerezheti a győzelmet.
Hacsak ez a támadás nem hozna pontokat az esélytelen csapatnak.
A Seattle un. futást választ, azaz az irányító nem hosszú passzal próbálja előre tolni a csapatot az ellenfél gólvonala felé, hanem helyette egy játékos megragadja a labdát és fut, amíg az ellenfél védői le nem taglózzák. (Egy átlagos futás hossza 6 yard ( 1 yard =91,4 cm) azaz kb. 5,5 m, utána a védők leterítik a futót.) A labdát Dávid Seahawks játékosa Marshawn Lynch kapja és futni kezd a Góliát Saints védők között. Aztán fut és fut, összesen 8-an próbálják (11 védő van a pályán) letaglózni, 67 yard van előtte a gólvonalig , a többit érdemes inkább nézni -katt ide .
A kommentátorokat akkor is érteni, ha vki nem beszélne angolul...

Én vagy már 50x megnéztem.

( A szeizmográfok a touchdown- gólnál kilengtek a stadion környékén- nem vicc, meg lehet nézni ezt is- katt )







Nincsenek megjegyzések: