2008. november 21., péntek

Hévíz

Ma kezdődik a sportturisztikai hét Hévízen. Megpróbálok néhány napos rendszerességgel beszámolni róla. Tegnap ismét jött egy lemondás- ill. halasztás hétfői érkezésre.
Szóval ismét, újra - és újra az inaktivitás a legfőbb probléma. Talán túl sok egy hét szállás, ellátás, eszközhasználat ( handbike, nyereg,ütő,labda, stb.) , terembérlet, gyógytornász kísérőárt a 30e Ft.
Nézzük az árakat : csak maga az egy hét szállás/ellátás kb. 60e Ft a Hotel Panorámában. Az eszközök: egy külön, speciálisan varratott nyereg 400e Ft, egy db. handbike került 900e Ft-ba ,terembérlet 50e Ft, állandó kísérő költsége 200e Ft.
Mindezek helyett kell fizetni 30e Ft-t.A többit a FONESZ adta támogatásul.
A programról már korábban írtam- katt képekkel.
Mi lehet az oka, hogy nem jöttök- bénák? Féltek? Túl drága? Egy hét hosszú idő?
Vagy megfordítom a kérdést: Mire jönnétek el? Milyen programot hiányoltok? Mit szeretnétek?
Mi azt hittük és hisszük, hogy ezzel a programmal egy hét tartalmas pihenést, mozgást,kikapcsolódást tudunk nyújtani. Ha van rá igény. Itthon.
Mivel a programot már felvetettük külföldön élő mozgássérülteknek Olaszországban, Ausztriában. Tudjátok hány jelentkező lett volna? Két busznyi ember, az mondjuk min. 70 fő.
Abszurdisztánban erre nem találtunk 10 embert.És persze Abszurdisztánban nem a 70 főt választottuk, hanem a 10-et. Illetve pontosabban az immár a 8-at.
Akik eljönnek, azoknak azonban garantálni tudunk néhány jó napot !

Tavasszal is lesz tábor- ha nem jön senki, akkor Sanyi meg én fogjuk jól érezni magunkat.S mivel tudjuk, hogy a lepényhal megy elöl, a reményhal meg utoljára, talán tavasszal többen leszünk! Gyártek ! ( ahogy Erdélyben mondják)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A minap áttekintettem a hazai mozgássérültek szabadidős programjainak egy jelentősebb részét. Azokat,amelyek a net-en hozzáférhetőek. Az ott készült fotók önmagukért beszélnek. Ezen programok zömében a rokis kerekes passzív hallgatója vagy evője, ivója az eseményeknek. az ún. aktív rekreáció sajnos kevesek programjaként szerepel. Minek mozogni, sportolni, ha egyszerübb panaszkodni, sírni. És persze mindig más a hibás. Budaörsön -ahol élek- én összesen két kerekest ismerek (magamat is beleértve!). Egy 25 ezer fős városban csak mi ketten vagyunk? Vagy csak a számítógéptől, a tv-től nem hajlandó elmozdulni. Akkor minek az akadálymentes ki-bejárat? Úgy sem megy sehova.
Ez a jelentkezem, majd visszamondom- helyzet nekem is érthetetlen. Tényleg a pénz teszi? 30 doboz cigaráttából majdnem kijön egy ilyen nagyszerű program.
Azt gondolom ez a jelenség összefügg a rokisok általános életvitelével. Minek dolgozni, ha van segély, rokkantnyugdíj. És ha ez kevés akkor inkább sírunk! Tény, a kerekesszékben élők helyzete jelentősen más, mint az épeké. Nem jobb vagy rosszabb, hanem más. Ezt kéne megérteni és tenni érte.
Nagy Imre