2009. március 19., csütörtök

Aktív kerekesszék 2.

Előző bejegyzésben a standard széket, mint alkalmatlan segédeszközt mutattam be. Hangsúlyozom, ahogyan ezt a cikksorozat elején már bejelentettem, a mindkét felső végtagjaiban ép kerekesszékre szorulók segédeszközéről van szó. Bár ezt is még majd később finomítom, mivel a tetraplég, azaz felső végtagjaikban korlátozott személyek többségükben is aktív kocsit használnak azon országokban, amely országok nem irracionálisan működnek.
Mi segíthet a nyomorunkban? Segíthet találékonyság,harc,szerencse. Na, meg a humor-ez a legolcsóbb, ugyanakkor nagyon erős fegyver a túléléséhez. Géza bá ( róla olvashatsz ide katt) küldött képet egy nem mindennapi standard székről, íme :

egy magastámlás, karfás, súlyos szék, ami azonban csekély munkával és alacsony átalakítási költség mellett mégis egy gyors, fordulékony, kiválóan használható segédeszköz lesz, ráadásul plusz szolgáltatásként gépjármű helyett is használható.

A régi Trabant könyv halhatatlan mondatai ( aki nem tudná a Trabant az egykori nemzetközi szocialista Német Demok. Közt.-ba készült papundekli karosszériájú, kétütemű autó volt, max.sebessége 90 km/h , amit szűk 1 perc alatt el is ért, s nem mellesleg a hazaiak 10 - mi 2-3 évet vártunk rá ) illenek rá : " a Trabant útfekvése kitűnő , gyorsulása kiváló, de ez nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson minket."

Nincsenek megjegyzések: