2009. április 9., csütörtök

Nagycsütörtök

Sok minden történt , mióta utoljára írtam. Megjártuk Olaszországot, tanítottunk síelni, aztán két napot Brüsszelben voltam. Ezekről mind be fogok számolni , képekkel.

De ma nagycsütörtök van,másról szeretnék írni: ezen az estén tartotta Jézus az utolsó vacsorát, ahol legfontosabb tanítását hagyta ránk: szeressük egymást és boldogok leszünk , akkor valósíthatjuk meg a Földön a paradicsomot, ha egymást szolgáljuk.És Ő nem hagy minket egyedül.

Drámai este ez más okból is , ugyanis a mindenség királya, aki értünk emberré lett, fél. Fél a szenvedéstől, a haláltól, ugyanúgy fél, mint bárki ember félne az ő helyében.
Tudja, ha kitart és végigszenvedi az igazságtalan büntetést , halála ellenére győzhet. Nem magáért, hanem értünk emberekért, önfeláldozásával kiengeszteli az Atyát, eltörli bűneinket és megnyitja minden ember számára a hallhatatlan boldogság, a menny kapuját.

Igen, de ma este rettenetesen fél. Isten fél.Felfogható-e ez, hogy aki a világot egy ujjmozdulattal eltörölhetné, mégis lemond hatalmáról,nem menti meg magát , ember marad és engedelmes a kínhalálig?
De mégis ez történt, s Jézus életével bebizonyította, hogy a szeretet erősebb , mint a gyűlölet.

Nincsenek megjegyzések: