2009. november 9., hétfő

Handbike verseny

Szombaton, nov.06.-án rendezte a Fogyatékkal Élők Bp-i Sportszövetsége rövid távú (sprint) handbike versenyét. A versenyt eredetileg október 11.-re hirdették az egyetemi országúti Bajnoksággal együtt ( erről többet ide katt ) , azonban a rossz idő miatt a mozgássérültek versenyét elhalasztották. Ezt pótlandó volt hívatni a szombati rendezvény. A táv 8.5 km volt, helyszín : Bp. III. ker Kossuth Lajos üdülőpart, a Duna mellett .
A rossz idő elriasztotta a félénkebbeket, a profik és félprofik pedig ( félprofi kalatt azokat értem, akik rendszeresen bringáznak, pl. Orbán , Hegedűs Klacz , Dobai, Fenesi, Horváth Jóska , profik akik ebben vagy más sportágban rendszeresen edzenek és versenyeznek/tek , pl. Navratyil Sándor, Legeza György , Katona Ottó, stb. ) a rövid táv és hosszú utazási idő miatt nem jöttek el. Az idő később jobbra fordult, esni legalábbis nem esett, de hűvös, szeles maradt.
A végül 6 résztvevővel megrendezett versenyen dr.Lelik győzött ( győztes idejét érzelmi okokból nem közöljük) megelőzve a bovdenszakadás miatt csak korlátozott váltólehetősségel rendelkező és hősiesen küzdő Kurcsics Károlyt. Különdíjat kapott az egyetlen női résztvevő Toldiné Miklósné Marika is.
Nagy kérdés, hol maradtak a fiatal versenyzők? ( a közeljövőben képek is lesznek)

Másik nagy kérdés, hogy a Kossuth Lajos üdülőparti MEH üdülő miért áll üresen? A Közös Erővel Fogyatékosok és Társaik Sportegyesülete rendszeresen használta évekkel ezelőtt, számos kitűnő program kezdődött innen , ill. adott neki helyszínt. Amóta azonban kiebrudalták onnan a mozgássérülteket , azóta ismereteim szerint senki nem használta közösségi célra.Ez egy érdekes történet, holnap beszámolok a Miniszterelnöki Hivatal mint felperes által a Közös Erővel Fogyatékosok és Társaik Sportegyesülete (KEFÉT SE ) mint alperes ellen indított bérleti díj fizetés és kiürítés iránti perről.


Nincsenek megjegyzések: