2009. november 4., szerda

"Nem az számít, mekkorát ütsz"

Hollywood a filmvilág központja. Kettős világ, az egyikben ehetetlen cukor és sekélyes csillogás, a másikban mélység és érték.( mindkettőben azonban persze ott van a pénz.) A "másik világból" való film a Rocky Balboa 6 is . Ebből rövid részlet, magyarra fordítva:

"A Világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek, ha hagyod és soha nem engednek felállni! Senki nem tud olyan nagyot ütni , mint az Élet! De nem az számít mekkorát ütsz, hanem, hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni! Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább! Csak így lehet győzni! Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért ami jár, és közben viseld el a pofonokat! Ne mutogass másra! Ne mond, hogy nem te vagy a hibás, hanem Ő vagy Ő vagy Ő vagy akárki! Ez gyáva duma!"


"The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place... and I don´t care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently, if you let it. You, me or nobody, is gonna hit as hard as life. But ain't about how hard you hit... It's about how hard you can get hit, and keep moving forward... how much you can take, and keep moving forward. That´s how winning is done. Now, if you know what you worth, go out and get what you worth. But you gotta be willing to take the hits. And not pointing fingers saying: You ain´t what you wanna be because of him or her or anybody. Cowards do that and that ain´t you! You´re better than that!" (Rocky Balboa)

Nincsenek megjegyzések: