2012. június 29., péntek

A sunyi demonstráció mögött...


Nézzük, kikből állhat a sunyi demonstráció mögé bújó csoport: 
Szervező:
Tóth Kata a Demonstráció a Rokkantakért főszervezője: Civilmozgalom aktivistája (az országos parlamenti választásokon indult a mozgalom, alapítója Seres Mária),
Magyar Egyesült Baloldal Civil Akcióegységének alapítója (http://mebal.hu , http://mebal.hu/mebal-hirek/megalakult-a-civil-akcioegyseg ) Feltűnő a honlapon  tiltott önkényuralmi jelképek ( nemzeti szocialista horogkereszt és a nemzetközi szocialista vörös csillag)  közül az utóbbira emlékeztető motívum ( csillag)  használata.
Nézzük a felszólalókat:
Árok Kornél, aki a szakszervezet helyett a politikát választotta ( Index, HVG hír : http://hvg.hu/itthon/20120220_arok_kornel_politikus_lesz )  a Szövetség az Egységes Magyarországért (SZEM) Párt alapítója, a 2014-es választásokon indulni kíván. Ő a Szabadság téren a rendőr áldozatokért gyertyát gyújtó bohócforradalmár ( ő magát nevezte így) ;
Tóth Imre Miklós a Magyar Szocialista Párt által támogatott Borsodi éhségmenet kiagyalója;
Kalmár Szilárd Munkások Újsága ( az újság 2011. 04. jelent meg először) főszerkesztője ( muon.hu ), Magyar Szocialista Munkáspárt   http://mszmp.blogspot.hu  név alatt a marxizmus- mintegy 150.000.000,- azaz százötvenmillió ember halálért felelős eszme -  híve és hirdetője;  
Nagy Navarro Balázs, a Tiszta Kezek Mozgalom alapítója, aki valótlan állításaival árasztotta el a világot arról, hogy Magyarországon megszűnt sajtószabadság és a demokrácia , a "gördülő" éhségsztrájkoló;

Miért tartom bújtatott politikai rendezvénynek?
Magát civil szervezőnek nevező Tóth Kata a Civilmozgalom országos koordinátora,  fő szervezője. A mozgalom indult a parlamenti választásokon is, de nem került be a parlamentbe.  A Szervezet várhatóan a következőn parlamenti választásokon is indulni fog. ( ellenkező oldalról nézve olyan ez, mintha Szíjjártó Péter  / Orbán Viktor szóvivője/  hangsúlyozottan   civilként, magánszemélyként hirdetne civil demonstrációt a Rokkantaknak, Rokkantakért…)
A felszólalók között van
-         Pártalapító ( Árok K.) , aki a 2014-es választásokon is indulni kíván;
-         Párt ( MSZP) által támogatott „éhségmenet” szervezője

A csoport ideológiájára legjobban  az alábbiakból lehet következtetni:
-         a Munkások Újsága  http://munkasokujsaga.hu/  alapján szélsőségesen baloldali;
-         A Munkások Újságának szerkesztői: liberális feminista mozgalom volt vezetője ( Alföldi Andrea) ; Szanyi Tibor (MSZP) egykori jobbkeze ( Galba Deák Ádám) , az MSZP-ből balra kilépő ( Kalmár Szilárd), az MSZP rendezvényeken felszólaló ( Komjáthy Imre) 
-         A Munkások Újsága –nak levelező programja sok mindent elárul : marxista.hu, ahol  elvtárs a megszólítás. ( ellenkező oldalról nézve olyan ez, mintha nyilas Összetartás újság levelezőprogramjában  hungarista.hu alatt a tagok egymást Kamerad-nak szólítanák)
-         a felszólalók között van  Kalmár Szilárd , hívő  marxista; ( ellenkező oldalról nézve  mintha azt mondanánk, a felszólalók között van egy hívő nemzeti szocialista /náci /.
-         a „civil” fő szervező tiltott önkényuralmi jelképre emlékeztető csillag alatt szerveződik  http://mebal.hu -n ) más szélsőbalodali csoportosulásokkal együtt.

Van miért felszólalni, van miért küzdeni, hiszen nem megnyugtató a mozgássérültek helyzete. Akár demonstrálni is lehet !
DE!
Véleményem szerint – fenntartva, hogy nem én vagyok az igazság forrása-   a fenti okokból a csoport, annak rendezvényének legkisebb támogatása végzetes, vállalhatatlan döntés.
  
A gyengébbeknek, akiknek nem sikerülne a honlapon megtalálnia  annak írója és főszerkesztője nevét / ua. az  sunyi demonstráció bejegyzésre megjegyzést küldők többségének ez megoldhatatlan fejtörést okozott.../, itt is megadom :  dr. Lelik Ferenc Gábor

Nincsenek megjegyzések: