2012. június 26., kedd

Sunyi demonstráció

Levelet kaptam a MEOSZ-tól, amiben július elejére demonstáricóra hívnak. Véleményem szerint messze távol kell magunkat tartani azoktól és azok rendezvényeiktől , akik a ROKKANTAK-akat a saját önös és  tisztességtelen politikai céljaikra akarják felhasználni.
Ime a levél:
"Kedves József !
DemonstrácIó a ROKKANTAKÉRT (?!!)
Már több, mint  másfél éve erős a nyomás a mozgalmon belül, hogy mozgássérült EMBER a helyes kifejezés. Gadó Pali bácsival szelíden elvitázgattam ezen,valamit azon is  mennyire fontos-e  a politikai korrekt megnevezése a mozgássérülteknek. Bernát Julcsi meg kevés híján összeveszett velem ezen, akkorra hévvel védte a MEOSZ új álláspontját, mely szerint nem mozgássérült, hanem rokkant vagy dehogyis, írok itt butaságot, hanem mozgássérült EMBER.
Vagy nem is butaság a ROKKANT?Miért is írtam ROKKANTAT?
Hiszen a MEOSZ körlevelet küld , hogy demonstrációt szervez , demonstráció a ROKKANTAKÉRT!
Hát ez meg mi?
Hogyan lettünk egyszeriben mozgássérült EMBER-ből  se mozgássérült, se ember, hanem ROKKANT?
Gyanítottam, ezt a demonstrációt nem a MEOSZ találta ki, hanem butus módon csatlakozunk egy mások által kiagyalt,  politikai és személyes motiváltságú rendezvényhez, amit sunyi módon a ROKKANTAK mögé bújva akarnak lekavarni és valójában semmi köze a mozgássérült emberekhez.
A szervezőket ( pl .Árok Kornél a SZEM Párt alapítója , Tóth Imre Miklós, a Borsodi Éhségmenet ötletgazdája  Kalmár Szilárd, a Munkások Újságja főszerkesztője Nagy Navarro Balázs, a Tiszta Kezek Mozgalom  alapítója) és a mögöttük állókat áttekintve , aztán a gyanú beigazolódik: szélsőbaloldali- , és  szocialista párthoz kötődő figurák, liberális feministák, a Szabadság-téren "megsérült rendőr áldozatokra" gyertyát gyújtó  bohócforradalmárok, a szocialista párt által támogatott éhségmenetesek, tiltott önkényuralmi jelképre utaló( attól alig különböző)  csillagok alatt szerveződők, baloldali akciócsoportosok , kommunista újságírók, stb, stb.    
Szeretnék emlékeztetni a nemzeti SZOCIALISTA ( azaz náci) mozgalom 20M áldozatára, a nemzetközi SZOCIALISTA ( kommunista) mozgalom 150M áldozatára, nagyon nem tetszik, hogy a ROKKANTAK Egyesületeinek Országos Szövetsége  ilyen eszmeiséghez közel álló mozgalomhoz csapódik.
Nagyon meg kellene/kellett volna ez gondolni!   

Remélem a következő meghívó nem  a "Demonstráció a  NYOMORULTAK"-ért  vagy hasonló címmel érkezik.
Én a magam eszközeivel minden ROKKANTAT  megpróbálok lebeszélni arról, hogy akár a tájékára menjen a politikai cirkusznak.
baráti üdvözlettel

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Minden szavaddal, a szándékoddal és mondanivalóddal egyetértek. Az egész demonstráció egy nagy blöff. Szólni kell, de nem így, és nem azokkal, akik a mozgássérültek mögé bújnak, és ily módon akarnak tőkét kovácsolni maguknak! Hajrá, előre! M

Unknown írta...

Talán utána kéne járni, mielőtt besározzátok azokat, akik jó ügyért csinálják ezt. Társaink életéről van szó, teljesen civil kezdeményezés. Bármelyik politikust is szívesen látunk, akik szívén viselik ezeknek az embereknek a sorsát.

Bedő Juli írta...

"Levelet kaptam a MEOSZ-tól, amiben július elejére demonstáricóra hívnak. Véleményem szerint messze távol kell magunkat tartani azoktól és azok rendezvényeiktől , akik a ROKKANTAK-akat a saját önös és tisztességtelen politikai céljaikra akarják felhasználni.
Ime a levél:"
Nos a levél, amire utal, amire ez a válasz született miért nem szerepel itt?
Ez az írás ugyanis a válasz a MEOSZ levelére, melyet szerzője magánban is elküldött számos embernek és szervezetnek. A címzettek sorába felvett engem is anélkül, hogy ismernénk egymást bárhonnan.
Rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy az egész célján, hátterén egyetlen percig sem gondolkodott el a levél szerzője, hanem csak szavak, és résztvevők - nem szervezőket sorolt fel, hanem felszólaló résztvevőket - ürügyén vont le nem feltétlenül helytálló következtetéseket.

Unknown írta...

Te meg vállald már a neved, mert tuti hogy kamu vagy. Besározni jó ügyekért dolgozókat bezzeg tudsz, ezt nagyon is támogatod. Csak ennyire vagy képes? Mikor állsz valóban az emberek mellé, miután rendesen utána jártál a dolgoknak?

Névtelen írta...

Cseppetsem kedves valaki!

Többször megrágtam minden szavadat és azóta is folyamatosan gondolkodom.Sem a törvényekben,sem a rendeletekben nem találtam olyat,hogy mozgáskorlátozott-ellátás. A rokkant egy elfogadott összefoglaló név mindazok számára,akiknek egészségi állapota bármi okból kifolyólag leromlott. Ide tartozik a mozgássérült,a látássérült éppúgy,mint a cukorbeteg,a daganatos,a transzplantált vagy akár a pszichiátriai betegségben szenvedő. Nincs ebben semmi degradáló,lenéző vagy bántó. Pont annyi,mintha bárkiről azt mondaná,hogy kék szemű.Egyszerű ténymegállapítás.
Aztán még azon is gondolkodom,hogy én,mint a tucatnyi szervező egyike,vajon ön szerint hova vagyok sorolható?!Soha nem voltam egyetlen párt katonája sem,a feministákon mosolygok,a nácizmustól írtózom. Egy egyszerű civil ember,egy beteg nagyfiú édesanyja vagyok,stílusából ítélve,koromnál fogva az öné is lehetnék. Csak azt kérdezem öntől,honnan veszi a bátorságot,hogy engem és hozzám hasonló társaim bemocskolja,besározza,rágalmazza??

Névtelen írta...

Nem értem a a blogger( vajh' ki lehet ő?!)-mű- felháborodását a ROKKANT szó miatt. Elvárom, hogy mielőtt valaki a nagy ,,közt" megszólítja, utána néz a tényeknek. Ha így tett volna, akkor tudná: Nem minden ROKKANT mozgássérült, avagy kerekesszékes. Különböző betegségből kifolyólag fogyatékkal élő ,,megrokkant", ROKKANTTÁ vált embertársaink is vannak, akik nem lettek mozgássérültek és nem kerekesszékben élik a mindennapjaikat. Számomra a fenti írásból az szürődik le, hogy valamiképpen érintett szeretett volna lenni az említett demonstrációban, ám ez nem sikerült, ezért teljesen szubjektíven ítélkezik(a valós tények utánajárása, meggyőződése nélkül, avagy azok teljes mellőzésével, így próbálja a megmozdulást hiteltelenné tenni és az érintettekben pánikot kelten. Mindenkinek joga a véleményét kinyilvánítani -ahogyan a fenti bloggernek is-. Ezért kérdeném Tőle: mennyire ETIKUS magatartásra utal az, hogy írásával,- megjegyzem ismét:mely nem tényeken alapul-, megpróbálja az érintett réteg tagjait elbizonytalanítani valamint/ ÉS konfrontációt akar kirobbantani közöttük? Vagyis, közöttünk. / ego /

Névtelen írta...

Helyesbítek: megnéztem a blogger kilétét és nagy megrökönyödésemre kiderült, hogy...sorstárs.Igaz, teljesen más értelemben, ám én is ROKKANT-is- vagyok a fogyatékosságom miatt. Kezdődő SM mellett SIKETségem okán. Ergo: mindkét,,oldal szemszögéből" van lehetőségem a racionális rálátásra...Kedves István! A demonstráción részt veszek, ha a fene fenét eszik is...ha 100, vagy 1000, az Ön - erőteljesen negativ felhangú és kissé cinikusnak érződő- írásához hasonlót olvasok , vagy kapok, akkor is. ...Nem mellesleg a lényeg amit Ön sem lát, vagy nem akar tudomásul venni: Nem vagyok és nem leszek ezzel a véleménnyel és elhatározással EGYEDÜL, ott, a Hősök terén!sajnos, valami miatt névvel, fotómmal nem tudok ide írni:Szögedi J/ego/