2008. október 3., péntek

Új bejegyzés!

Nagyszámú és lelkes olvasótáborom kitartó unszolásának engedve új bejegyzéssel örvendeztetem meg az érdeklődő nagyvilágot.
Lezajlott két táborunk : a zánkai őszi tábor és 2. füredi sporttábor is. Az őszi rehab. táborunk Zánkán- mint korábban is, most is - a nyárihoz képest nagyobb létszámú volt. A résztvevők között örömmel üdvözölhettünk több gyógytornászt- és gyógytornászhallgatót is. Nemcsak azért, mert fiatalok, mosolygosók és szépek, hanem mert segítőkészek, érdeklődők, tanulnivágyók. Többen megtanultak bánni már a kerekesszékkel is, kétkerekeznek, járdaszegélyre ugratnak, lépcsőznek. Az épek között két alapvető kategória van: az egyik csoport villlámgyorsan megtanulja használni a széket megfelelő módon, míg a másik vért szenved. Minden azon függ, meg tudják-e állni, hogy a lábuk feszítésével egyensúlyozzák a széket. A kerekesszéket egyensúlyban tartani ugyanis a felső test mozgatásával, valamint a kocsi kerekei előre-hátra mozdításával lehet . Akinek vannak hasizmai ( nekem pl. aki 70 kiló tiszta izom vagyok /plussz harminc kiló csont/ mint az acélzsanérokkal megerősített betonkapuk...) , azoknak persze könnyebb a helyzet. A lányok az egész napot végigcsinálták a kerekesszékben, így ettek, kezet mostak,játszottak- így aztán valóban megismerhették a béna életet kicsit belülről is.
A tábori program a szokásos módon ment: reggeli torna, délelőtt csoportos torna és ügyességi gyakorlatok, délután kerekesszékes gyakorlatok és sportok. Az esti programok majdnem minden alkalommal hasonlóak lett: fontos dolgok megbeszélése, és ehhez gondolatserkentőnek bor-sör.
Most abbahagyom, de nem kell megijedni, jön a folytatás hamarosan.

Nincsenek megjegyzések: