2008. december 12., péntek

Még néhány mondat a kajakozásról- I. mozgássérült nem hivatalos kajakverseny

Az eddigi nyári beszámolókból egy fontos eseményt kihagytam: a júniusi zánkai életmód ás sporttábor keretében ( katt ide ) megtartottuk az első kihívásos mozgássérült síkvízi ( nem hivatalos) kajakversenyt. A táv 200m volt és a versenyt a nagy esélyes könnyelműsködése miatt meglepetésre a győzelmét nagyon ünneplő zalaegerszegi versenyzőnő nyerte. A 2. helyezett - ahelyett, hogy magát okolta volna a vereségért - azonnal óvást jelentett be, mivel állítása szerint a győztes mintegy 2 másodperccel előbb indult és neki legalább 15m-rel rövidebb volt a pálya is ( ráadásul a versenyzőnő kb. 5 percet pihenhetett a rajt előtt, míg a többi versenyzőt 30 perc evezés után , pihenés nélkül rajtoltatták). Az egyszemélyes versenybíróság - aki költségkímélésből egyedül végezte a pályakimérést, a rajtot, megállapította a befutási sorrendet , és az óvásokat is ő bírálta el, sőt ő hívta meg versenyre a többieket - a benyújtott szóbeli óvást , mint teljességgel alaptalant azonnal visszautasította . A versenyt magát pedig - annak ellenére, hogy a 2. helyezett óvásának ténybeli alapja vitathatatlan volt- igazságosnak és fairnek minősítette. A versenybíróság elfogulatlan döntését kis mértékben bár, de megkérdőjelezte, hogy ezt a tisztséget maga az első helyen végzett versenyző látta el, de végül maradt a pályán elért eredmény.
A 2. helyezett nehezen törődött bele a vereségbe, fájdalmát csak aznap a Mersics portán tartott borkóstólón ( akadálymentes borospince !- katt ide ) legördített , nem egy borkóstolóhoz illő mennyiségű száraz fehérbor fogyasztása tudta - némileg - enyhíteni.

Ja, a (nem ) hivatalos végeredmény majdnem lemaradt : I.Ovádi Vivien ( a képen középen balra, mosolyogva) , II. Dr.Lelik Ferenc ( középen, fehérben, szomorúan) , III. Horváth-Oláh páros.

Nincsenek megjegyzések: